6945 294 293
απεντομώσεις θεσσαλονίκη

Σχετικά με την Απεντόμωση σπιτιού

Απεντόμωση λέγεται η διαδικασία εξόντωσης-μείωσης του πληθυσμού των εντόμων που έχουν εισβάλλει σε ένα χώρο.

Κάθε εφαρμογή απεντόμωσης διαφέρει αναλόγως το παράσιτο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσεται.

Η επιλογή της μεθόδου και των φαρμάκων για την εξόντωση του είδους εντόμου που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μπορεί να διαφέρει από ένα χώρο σε ένα άλλο, ακόμα και αν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε τον ίδιο εχθρό.

Η επιλογή της μεθόδου γίνεται ύστερα από αυτοψία του χώρου και αφού ληφθούν υπόψιν διάφορες παράμετροι όπως : πληθυσμός εχθρού, περιβάλλον , καιρός , παρουσία ανθρώπων και ζώων κ.α

Η πιο συνηθισμένη μέθοδος που εφαρμόζεται για απεντόμωση σπιτιού είναι ο ψεκασμός με διάλυμα εντομοκτόνου φαρμάκου των επιφανειών που ζει και αναπαράγεται το έντομο. Κάτι τέτοιο συνήθως εφαρμόζεται για έρποντα έντομα όπως σκουλήκια, κατσαρίδες, μυρμήγκια, σαρανταποδαρούσες, κτλ.

Μία άλλη μέθοδος που λαμβάνεται για απεντόμωση σπιτιού είναι και η χρήση εντομοπαγίδων. Είναι εξίσου αποτελεσματική και πιο οικολογική μέθοδος, καθώς δεν χρησιμοποιούνται εντομοκτόνα φάρμακα. Εντομοπαγίδες συνήθως χρησιμοποιούνται για ιπτάμενα έντομα όπως μύγες, κουνούπια, σκόρους τροφίμων, μυγάκια των φρούτων, κ.α.

Ο συνδυασμός φαρμάκων και εντομοπαγίδων είναι ομολογουμένως απαραίτητος τις περισσότερες φορές και τα αποτελέσματα φαίνονται πιο άμεσα.

Αναλαμβάνουμε Απεντομώσεις σε Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική. Τηλεφωνήστε μας τώρα να λύσουμε το πρόβλημά σας !

απεντόμωση σπιτιού

Κάθε πότε χρειάζεται απεντόμωση σπιτιού ;

Σε κατοικίες η απεντόμωση γίνεται κάθε φορά που παρουσιάζεται κάποιο έντονο πρόβλημα με έντομα. Σε κάποια έντομα που είναι αιμοβόρα και τσιμπάνε (κοριοί, ψύλλοι, κτλ) και μπορούν να θεωρηθούν επικίνδυνα για την υγεία των ανθρώπων θα πρέπει να γίνεται αμέσως και σε πολύ μικρές προσβολές απεντόμωση. Γενικότερα δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας που να ορίζει την χρονική περίοδο που πρέπει να γίνει απεντόμωση σπιτιού. Προληπτικά προτιμότερο θα ήταν να γίνεται απεντόμωση (και μυοκτονία) τουλάχιστον κάθε χρόνο και συχνότερα σε ευάλωτες κατοικίες όπως:

  • Κατοικίες με φυσικό περιβάλλον γύρω από αυτό.
  • Κατοικίες που είναι στη φύση.
  • Εξοχικές κατοικίες.
  • Κατοικίες που έχουν κήπο.
  • Κατοικίες με κατοικίδια ζώα.
  • Κατοικίες με βόθρους.
  • Πολυκατοικίες και κτίρια με ιστορικό προσβολών και άλλες περιπτώσεις.
απεντόμωση σπιτιού

Τα φάρμακα απεντόμωσης είναι φιλικά προς τον άνθρωπο;

Τα φάρμακα απεντόμωσης που χρησιμοποιούνται είναι φιλικά προς τον άνθρωπο, τα φυτά και τα κατοικίδια ζώα αν τηρούνται πάντα οι οδηγίες της ετικέτας του κατασκευαστή και τα λαμβάνονται τα σωστά μέτρα προστασίας.

Επιβάλλεται όμως, κατά την διάρκεια των εφαρμογών και λίγο χρόνο αργότερα, τα μικρά παιδιά και οι ευαίσθητοι σε παθήσεις άνθρωποι όλων των ηλικιών να απουσιάζουν από τους χώρους εφαρμογής για παν ενδεχόμενο.

Ο πελάτης θα πρέπει να σέβεται και να υπακούει στις οδηγίες-συμβουλές του επαγγελματία για την αποφυγή κινδύνων ύστερα από μια εφαρμογή.

Όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται από την εταιρία μας έχουν αδειοδότηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χρησιμοποιούνται φάρμακα από μεγάλες παγκόσμιες βιομηχανίες παραγωγής όπως η Bayer, BASF, Chemspec, Kwizda, FarmaChem,PelGar κ.α.

Αν έχετε κάποιο σύμπτωμα ύστερα από εφαρμογή απεντόμωσης-μυοκτονίας-απολύμανσης επικοινωνήστε αμέσως με το Κέντρο Δηλητηριάσεων : τηλ 210 7793777

Τα κατοικίδια ζώα επηρεάζονται από τα φάρμακα απεντόμωσης;

Η σωστή χρήση των φαρμάκων, η γνώση και η εμπειρία μας ως προς τις απεντομώσεις, απολυμάνσεις και μυοκτονίες αλλά και οι χρήσιμες συμβουλές προς τον ιδιοκτήτη του κατοικιδίου, δεν αφήνουν περιθώρια να επηρεαστούν τα κατοικίδια ζώα από τα φάρμακα.

Κάθε εφαρμογή ξεκινάει αφού πρώτα υποχρεώσουμε τον πελάτη να τοποθετήσει για λίγο το κατοικίδιο του σε ασφαλές περιβάλλον για αυτό , ή να το μεταφέρει σε άλλο ξεχωριστό χώρο. Τα φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν τα ζώα εάν δεν ληφθούν τα σωστά μέτρα και για αυτό δίνουμε μεγάλη προσοχή σε αυτά πριν ξεκινήσει μια εφαρμογή. Τα φάρμακα απεντόμωσης με τα οποία γίνονται οι ψεκασμοί, αφού στεγνώσουν μετά την εφαρμογή δεν επιφέρουν κάποιο κίνδυνο ως προς τα κατοικίδια.

Δεν φέρουμε ευθύνη αν ο πελάτης δεν υπακούσει στις συμβουλές και προτροπές μας για να είναι ασφαλές το κατοικίδιο μετά το τέλος των υπηρεσιών μας.

Θα πρέπει να φύγω από τον χώρο μου ύστερα από την απεντόμωση?

Η απομάκρυνση των ανθρώπων μετά από απεντόμωση κρίνεται αναλόγως την περίπτωση και την εφαρμογή που θα πραγματοποιηθεί. Στις περισσότερες εφαρμογές απεντόμωσης σε κατοικίες χρησιμοποιούνται άοσμα και αβλαβή φάρμακα όπου δεν θα χρειαστεί να φύγετε από τον χώρο σας, παρά μόνο να αερίζεται ο χώρος για ένα διάστημα λίγης ώρας.

Σε εφαρμογές σε εξωτερικούς χώρους θα χρειαστεί να αποφεύγετε τους χώρους κατά την διάρκεια και μετά το πέρας της εφαρμογής. Θα χρειαστεί να απομακρυνθείτε από τον χώρο σας , από λίγες ώρες ως και μία ημέρα , αν η εφαρμογή που θα ακολουθήσει γίνει με εντομοκτόνο αέριο, αερόλυμα ή φάρμακα με έντονη οσμή και υπάρχει κίνδυνος για την υγεία.

Σε περιπτώσεις που γίνεται εφαρμογή μυοκτονίας και βιολογικών καθαρισμών δεν χρειάζεται να φύγετε από τον χώρο σας. Ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες των φαρμάκων.

Σε κάθε περίπτωση παιδιά, κατοικίδια, άνθρωποι με προβλήματα υγείας ή ευαίσθητα σε αλλεργίες θα πρέπει να απουσιάζουν κατά την διάρκεια της εφαρμογής. Η επιστροφή αυτών στο χώρο που απεντομώθηκε θα μπορεί να γίνει ύστερα από την συμβουλή του επαγγελματία.

Τι φάρμακα απεντόμωσης (εντομοκτόνα) χρησιμοποιούνται ;

Τα φάρμακα απεντόμωσης (εντομοκτόνα) που χρησιμοποιούνται στις εφαρμογές είναι πολλών ειδών. Επιλέγεται πάντα το φάρμακο που θεωρητικά είναι το κατάλληλο και πιο δραστικό για τον εχθρό-έντομο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Ωστόσο λαμβάνονται υπόψιν και άλλες παράμετροι στην επιλογή ενός φαρμάκου-εντομοκτόνου όπως : τοποθεσία-μέρος εφαρμογής (εσωτερικός-εξωτερικός χώρος), καιρικές συνθήκες, παρουσία ανθρώπων ή ζώων, μέθοδος απεντόμωσης, μέγεθος προσβολής, διάρκεια δράσης φαρμάκου, κ.α

Τα φάρμακα που εφαρμόζονται σε απεντομώσεις μπορούν να έχουν διάφορες μορφές: υγρά σπρέι, σκόνες ή κοκκώδη, υγρά-ρευστά, αερολύματα χαμηλής πίεσης, αέρια (καπνοί), τζελ.

Τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για εφαρμογές απεντόμωσης με ψεκασμό έχουν δραστικές ουσίες που ανήκουν στις χημικές ενώσεις πυρεθρίνες και τα παράγωγα τους τα πυρεθροειδή μαζί με κάποιες βοηθητικές ουσίες. Στις αραιώσεις που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των εντόμων θεωρούνται από τα πιο αβλαβή καθώς έχουν την ιδιότητα να αποσυντίθενται. Προκαλούν τον θάνατο στα έντομα είτε με επαφή είτε κατάποση. Κυρίως ο θάνατος τους προέρχεται επειδή προκαλούν οι δραστικές ουσίες βλάβες στο νευρικό σύστημα των εντόμων.

Τα αέρια και αερολύματα εντομοκτόνα χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για αντιμετώπιση εντόμων που οι άλλες πρακτικές είναι αδύνατες ή δεν επιφέρουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Τα εντομοκτόνα σε μορφή τζελ χρησιμοποιούνται σε καταπολεμήσεις κατσαρίδων και μυρμηγκιών. Το τζελ χρησιμοποιείται ως δόλωμα για τροφή για αυτά τα έντομα. Προκαλεί τον θάνατο τους με την κατάποση του δηλητηρίου που είναι κρυμμένο σε αυτό.