6945 294 293
απεντομώσεις θεσσαλονίκη

Τι είναι η απεντόμωση;

Απεντόμωση λέγεται η διαδικασία εξόντωσης-μείωσης του πληθυσμού των εντόμων που έχουν εισβάλλει σε ένα χώρο.

Κάθε εφαρμογή απεντόμωσης διαφέρει αναλόγως το παράσιτο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσεται.

Η επιλογή της μεθόδου και των φαρμάκων για την εξόντωση του είδους εντόμου που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μπορεί να διαφέρει από ένα χώρο σε ένα άλλο, ακόμα και αν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε τον ίδιο εχθρό.

Η επιλογή της μεθόδου γίνεται ύστερα από αυτοψία του χώρου και αφού ληφθούν υπόψιν διάφορες παράμετροι όπως : πληθυσμός εχθρού, περιβάλλον , καιρός , παρουσία ανθρώπων και ζώων κ.α

Η πιο συνηθισμένη μέθοδος που εφαρμόζεται για απεντόμωση σπιτιού είναι ο ψεκασμός με διάλυμα εντομοκτόνου φαρμάκου των επιφανειών που ζει και αναπαράγεται το έντομο. Κάτι τέτοιο συνήθως εφαρμόζεται για έρποντα έντομα όπως σκουλήκια, κατσαρίδες, μυρμήγκια, σαρανταποδαρούσες, κτλ.

Μία άλλη μέθοδος που λαμβάνεται για απεντόμωση σπιτιού είναι και η χρήση εντομοπαγίδων. Είναι εξίσου αποτελεσματική και πιο οικολογική μέθοδος, καθώς δεν χρησιμοποιούνται εντομοκτόνα φάρμακα. Εντομοπαγίδες συνήθως χρησιμοποιούνται για ιπτάμενα έντομα όπως μύγες, κουνούπια, σκόρους τροφίμων, μυγάκια των φρούτων, κ.α.

Ο συνδυασμός φαρμάκων και εντομοπαγίδων είναι ομολογουμένως απαραίτητος τις περισσότερες φορές και τα αποτελέσματα φαίνονται πιο άμεσα.

Αναλαμβάνουμε Απεντομώσεις σε Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική. Τηλεφωνήστε μας τώρα να λύσουμε το πρόβλημά σας !

απεντόμωση σπιτιού

Κάθε πότε χρειάζεται απεντόμωση σπιτιού ;

Σε κατοικίες η απεντόμωση γίνεται κάθε φορά που παρουσιάζεται κάποιο έντονο πρόβλημα με έντομα. Σε κάποια έντομα που είναι αιμοβόρα και τσιμπάνε (κοριοί, ψύλλοι, κτλ) και μπορούν να θεωρηθούν επικίνδυνα για την υγεία των ανθρώπων θα πρέπει να γίνεται αμέσως και σε πολύ μικρές προσβολές απεντόμωση. Γενικότερα δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας που να ορίζει την χρονική περίοδο που πρέπει να γίνει απεντόμωση σπιτιού. Προληπτικά προτιμότερο θα ήταν να γίνεται απεντόμωση (και μυοκτονία) τουλάχιστον κάθε χρόνο και συχνότερα σε ευάλωτες κατοικίες όπως:

  • Κατοικίες με φυσικό περιβάλλον γύρω από αυτό.
  • Κατοικίες που είναι στη φύση.
  • Εξοχικές κατοικίες.
  • Κατοικίες που έχουν κήπο.
  • Κατοικίες με κατοικίδια ζώα.
  • Κατοικίες με βόθρους.
  • Πολυκατοικίες και κτίρια με ιστορικό προσβολών και άλλες περιπτώσεις.
απεντόμωση σπιτιού

Θα πρέπει να φύγω από τον χώρο μου ύστερα από την απεντόμωση?

Η απομάκρυνση των ανθρώπων μετά από απεντόμωση κρίνεται αναλόγως την περίπτωση και την εφαρμογή που θα πραγματοποιηθεί. Στις περισσότερες εφαρμογές απεντόμωσης σε κατοικίες χρησιμοποιούνται άοσμα και αβλαβή φάρμακα όπου δεν θα χρειαστεί να φύγετε από τον χώρο σας, παρά μόνο να αερίζεται ο χώρος για ένα διάστημα λίγης ώρας.

Σε εφαρμογές σε εξωτερικούς χώρους θα χρειαστεί να αποφεύγετε τους χώρους κατά την διάρκεια και μετά το πέρας της εφαρμογής. Θα χρειαστεί να απομακρυνθείτε από τον χώρο σας , από λίγες ώρες ως και μία ημέρα , αν η εφαρμογή που θα ακολουθήσει γίνει με εντομοκτόνο αέριο, αερόλυμα ή φάρμακα με έντονη οσμή και υπάρχει κίνδυνος για την υγεία.

Σε περιπτώσεις που γίνεται εφαρμογή μυοκτονίας και βιολογικών καθαρισμών δεν χρειάζεται να φύγετε από τον χώρο σας. Ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες των φαρμάκων.

Σε κάθε περίπτωση παιδιά, κατοικίδια, άνθρωποι με προβλήματα υγείας ή ευαίσθητα σε αλλεργίες θα πρέπει να απουσιάζουν κατά την διάρκεια της εφαρμογής. Η επιστροφή αυτών στο χώρο που απεντομώθηκε θα μπορεί να γίνει ύστερα από την συμβουλή του επαγγελματία.

Τι φάρμακα απεντόμωσης (εντομοκτόνα) χρησιμοποιούνται ;

Τα φάρμακα απεντόμωσης (εντομοκτόνα) που χρησιμοποιούνται στις εφαρμογές είναι πολλών ειδών. Επιλέγεται πάντα το φάρμακο που θεωρητικά είναι το κατάλληλο και πιο δραστικό για τον εχθρό-έντομο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Ωστόσο λαμβάνονται υπόψιν και άλλες παράμετροι στην επιλογή ενός φαρμάκου-εντομοκτόνου όπως : τοποθεσία-μέρος εφαρμογής (εσωτερικός-εξωτερικός χώρος), καιρικές συνθήκες, παρουσία ανθρώπων ή ζώων, μέθοδος απεντόμωσης, μέγεθος προσβολής, διάρκεια δράσης φαρμάκου, κ.α

Τα φάρμακα που εφαρμόζονται σε απεντομώσεις μπορούν να έχουν διάφορες μορφές: υγρά σπρέι, σκόνες ή κοκκώδη, υγρά-ρευστά, αερολύματα χαμηλής πίεσης, αέρια (καπνοί), τζελ.

Τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για εφαρμογές απεντόμωσης με ψεκασμό έχουν δραστικές ουσίες που ανήκουν στις χημικές ενώσεις πυρεθρίνες και τα παράγωγα τους τα πυρεθροειδή μαζί με κάποιες βοηθητικές ουσίες. Στις αραιώσεις που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των εντόμων θεωρούνται από τα πιο αβλαβή καθώς έχουν την ιδιότητα να αποσυντίθενται. Προκαλούν τον θάνατο στα έντομα είτε με επαφή είτε κατάποση. Κυρίως ο θάνατος τους προέρχεται επειδή προκαλούν οι δραστικές ουσίες βλάβες στο νευρικό σύστημα των εντόμων.

Τα αέρια και αερολύματα εντομοκτόνα χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για αντιμετώπιση εντόμων που οι άλλες πρακτικές είναι αδύνατες ή δεν επιφέρουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Τα εντομοκτόνα σε μορφή τζελ χρησιμοποιούνται σε καταπολεμήσεις κατσαρίδων και μυρμηγκιών. Το τζελ χρησιμοποιείται ως δόλωμα για τροφή για αυτά τα έντομα. Προκαλεί τον θάνατο τους με την κατάποση του δηλητηρίου που είναι κρυμμένο σε αυτό.

Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο μας για το πόσο φιλικά προς τον άνθρωπο είναι τα φάρμακα απεντόμωσης.