6945 294 293
απολύμανση σπιτιού θεσσαλονίκη

Απολύμανση είναι η διαδικασία με την οποία εξουδετερώνονται παθογόνοι και μη μικροοργανισμοί όπως μικρόβια, μύκητες, ιοί, βακτήρια κ.α. Ένα προϊόν ονομάζεται «απολυμαντικό» όταν μειώνει τον αριθμό των μικροβίων κατά 1.000 – 100.000 φορές.

Απολυμάνσεις Θεσσαλονίκη – Spiti Clean & Kill

Η Spiti Clean & Kill αναλαμβάνει απολυμάνσεις με αντιμικροβιακή, αντιμυκητιακή, αντιβακτηριδιακή δράση και ενάντια σε όλους τους ιούς (Corona Virus, HBV, HIV, HCV, BVDV κ.α) σε χώρους όπως : σπίτια, μαγαζιά εστίασης, αποθήκες, επαγγελματικούς χώρους, όπου έχει παρατηρηθεί ισχυρό φορτίο μόλυνσης είτε προληπτικά για αποφυγή μετάδοσης.

Η Απολύμανση σαν υπηρεσία που παρέχει η εταιρεία μας είναι δύο ειδών:

  • Απολύμανση χώρου-επιφανειών
  • Απολύμανση υφάσματος (στρώμα, καναπέ, χαλί)

Πολλές φορές η λέξη Απολύμανση χρησιμοποιείται και σαν όρος για να περιγράψει μια διαφορετική διαδικασία-υπηρεσία όπως καθαρισμός και απεντόμωση.

Με την έννοια “καθαρισμό” εννοούμε την απομάκρυνση βρωμιάς και λεκέδων (υπολειμμάτων τροφών, λιπών, ξένων σωμάτων, σκόνης κλπ.). Απεντόμωση είναι η μείωση-εξόντωση παρασίτων-εντόμων.

Επικοινωνήστε με την εταιρεία μας για την Απολύμανση του χώρου σας ! Συνοδεύεται με Πιστοποιητικό εφαρμογής για κάθε χρήση !

Για απεντομώσεις σε Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική πατήστε κλικ εδώ

Απολύμανση – Μέθοδοι

Η απολύμανση επιτυγχάνεται με δύο τρόπους:

  • Με ψεκασμό με απολυμαντικό διάλυμα πάνω σε επιφάνειες
  • Με απολυμαντικό σε μορφή αερίου

Η απολύμανση συνίσταται να εφαρμόζεται κυρίως σε χώρους όπου έχει παρατηρηθεί παρουσία τρωκτικών λόγω του ότι μολύνουν τον χώρο με ουσίες επικίνδυνες για την υγεία μας (στο τρίχωμα, στα περιττώματα, στα ούρα τους) και σε χώρους όπου απεβίωσε ένας άνθρωπος ή ζώο, ή ύστερα από απεντόμωση όταν η παρουσία των εντόμων (ψύλλοι, κατσαρίδες, κοριοί, κτλ) ήταν σχετικά έντονη.

Επίσης συνίσταται σε χώρους και σπίτια όπου έχουν πλημμυρίσει από ύδατα, λήμματα, κτλ, λόγω της έντονης δυσοσμίας και των πολλών βακτηρίων και μικροβίων που αναπτύσσονται.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να εφαρμοστεί απολύμανση σε χώρους όπου υπήρχε παρουσία κάποιου βαριά άρρωστου ανθρώπου (π.χ επικίνδυνη ίωση) ώστε να μειωθεί το φορτίο μόλυνσης και έτσι να ελαχιστοποιηθεί η περίπτωση μετάδοσης σε άλλους υγιείς ανθρώπους.

Η απολύμανση έστω και προληπτικά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απαραίτητη για την υγιεινή. Η απολύμανση προλαμβάνει την εξάπλωση-μετάδοση ασθενειών σε υγιείς ανθρώπους.

Απολύμανση σε στρώματα, χαλιά, καναπέδες

Η απολύμανση-καθαρισμός ενός στρώματος, χαλιού ή σαλονιού επιτυγχάνεται με τον βιολογικό καθαρισμό.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε τα αναλυτικά άρθρα μας για τον Βιολογικό Καθαρισμό :

Ατοξική Απολύμανση

Αν παρατηρηθεί παρουσία ψύλλων, κοριών, ψειρών σε στρώματα και γενικότερα σε ένα υπνοδωμάτιο τότε εφαρμόζεται η ατοξική απολύμανση με την συσκευή Cimex Eradicator, συμπληρωματικά ίσως με κάποια εφαρμογή απεντόμωσης σε δεύτερο στάδιο.

Αυτή του είδους απολύμανσης γίνεται σε σημεία που δεν επιτρέπεται να εφαρμοστούν εντομοκτόνα (π.χ στρώμα, καναπές, κρεββάτι, μαξιλάρια, παιδικά παιχνίδια, κ.α) είτε εκεί που δεν μπορεί να εισχωρήσει το εντομοκτόνο φάρμακο αλλά μπορεί ο ατμός ως αέριο, είτε ακόμα γιατί θέλουμε να αποφύγουμε την χρήση φαρμάκων για οικολογικούς λόγους.

Ο υπέρθερμος ξηρός ατμός του Cimex Eradicator (στους 180°C) είναι ικανός να εξοντώσει ενήλικους μικροοργανισμούς, τις προνύμφες αλλά και τα αυγά τους προκαλώντας τους θερμικό σοκ με ένα μόνο κοντινό πέρασμα .

Μπορείτε να δείτε εδώ το χαρακτηριστικό βίντεο μιας τέτοιας απολύμανσης.