fbpx
23920 73 159
απολύμανση

Η Spiti Clean & Kill αναλαμβάνει απολυμάνσεις χώρων με αντιμικροβιακή, αντιμυκητιακή, αντιβακτηριδιακή δράση και ενάντια σε όλους τους ιούς (Covid-19, HBV, HIV, HCV, BVDV κ.α) σε χώρους όπως : σπίτια, πολυκατοικίες, μαγαζιά εστίασης, αποθήκες, επαγγελματικούς χώρους, όπου έχει παρατηρηθεί ισχυρό φορτίο μόλυνσης είτε προληπτικά για αποφυγή μετάδοσης.

Εξυπηρετούμε περιοχές όπως Κέντρο Θεσσαλονίκης, Καλαμαριά, Θέρμη, Τρίλοφο, Πλαγιάρι, Περαία, Εύοσμο, Συκιές, Τούμπα, Χαριλάου, Πυλαία, Πανόραμα, Βασιλικά, Μεσημέρι, Καλοχώρι, Νεάπολη, Πολίχνη, Ωραιόκαστρο, Πεύκα, Μηχανιώνα, Επανομή κ.ά.

Απολύμανση είναι η διαδικασία με την οποία εξουδετερώνονται παθογόνοι και μη μικροοργανισμοί όπως μικρόβια, μύκητες, ιοί, βακτήρια κ.α. Ένα προϊόν ονομάζεται «απολυμαντικό» όταν μειώνει τον αριθμό των μικροβίων κατά 1.000 – 100.000 φορές.

Πολλές φορές η λέξη Απολύμανση χρησιμοποιείται και σαν όρος για να περιγράψει μια διαφορετική διαδικασία-υπηρεσία όπως καθαρισμός και απεντόμωση.

Με την έννοια “καθαρισμό” εννοούμε την απομάκρυνση ακαθαρσιών και λεκέδων (υπολειμμάτων τροφών, λιπών, ξένων σωμάτων, σκόνης κλπ.). Απεντόμωση είναι η μείωση-εξόντωση παρασίτων-εντόμων.

Μέθοδοι Απολύμανσης

  • Με ψεκασμό με κατάλληλο άχρωμο απολυμαντικό διάλυμα πάνω σε επιφάνειες ( μέθοδος ψυχρής εκνέφωσης – cold fogging )
  • Με απολυμαντικό σε μορφή αερίου

Η απολύμανση συνίσταται να εφαρμόζεται κυρίως όπου :

  • σε χώρους που έχει παρατηρηθεί παρουσία τρωκτικών λόγω του ότι μολύνουν τον χώρο με ουσίες επικίνδυνες για την υγεία μας (στο τρίχωμα, στα περιττώματα, στα ούρα τους).
  • σε χώρους όπου απεβίωσε ένας άνθρωπος ή ζώο.
  • σε χώρους ύστερα από απεντόμωση όταν η παρουσία των εντόμων (ψύλλοι, κατσαρίδες, κοριοί, κτλ) ήταν σχετικά έντονη.
  • σε χώρους όπου έχουν πλημμυρίσει από ύδατα ή λήμματα εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας και των πολλών βακτηρίων και μικροβίων που αναπτύσσονται.
  • σε χώρους όπου υπήρχε παρουσία κάποιου βαριά άρρωστου ανθρώπου (π.χ επικίνδυνη ίωση) ώστε να μειωθεί το φορτίο μόλυνσης και έτσι να ελαχιστοποιηθεί η περίπτωση μετάδοσης σε άλλους υγιείς ανθρώπους.

Πως γίνεται η απολύμανση χώρων ?

Η Απολύμανση χώρων γίνεται κυρίως με την μέθοδο της ψυχρής εκνέφωσης (βλ. βίντεο). Χρησιμοποιείται κατάλληλο και εγκεκριμένο απολυμαντικό σκεύασμα αραιωμένο σε νερό και με την βοήθεια του εκνεφωτήρα (fogger) απολυμαίνονται όλες οι επιφάνειες αλλά και η ατμόσφαιρα ενός χώρου.

Το απολυμαντικό διάλυμα αφήνεται να εξατμιστεί στις επιφάνειες χωρίς να αφήνει κάποια στίγματα ή οσμή . Η απολύμανση θεωρείται ότι έχει ολοκληρωθεί περίπου 20-30 λεπτά μετά την διαδικασία. Η διαδικασία για ένα χώρο ή μια οικία περίπου 100 τ.μ διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά. Μετά από μία ώρα περίπου και καλό αερισμό του χώρου μπορεί κάποιος να εισέλθει πλέον άφοβα.

Επικοινωνήστε με την εταιρεία μας για την Απολύμανση του ιδιωτικού ή επαγγελματικού χώρου σας!

Παραδίδεται Πιστοποιητικό εφαρμογής για κάθε χρήση !

*Πριν γίνει η απολύμανση θα πρέπει να απομακρυνθούν (ή να τοποθετηθούν σε ντουλάπια, σακούλες, ψυγεία) όλες οι τροφές (λαχανικά, φρούτα, κ.τ.λ. ). Ρούχα, παπούτσια, κλινοσκεπάσματα και άλλα αντικείμενα παραμένουν στον χώρο άφοβα καθώς δεν επιδρά αρνητικά σε αυτά το απολυμαντικό υγρό.

Πότε πρέπει να γίνει η απολύμανση για κρούσμα ιού?

Η απολύμανση σε ένα χώρο πρέπει να γίνει αμέσως μόλις εντοπιστεί το κρούσμα σε άτομο που ζει ή εργάζεται στον χώρο μας για να μειωθεί το μικροβιακό φορτίο ώστε να αποτραπεί η μετάδοση του σε άλλα άτομα που συζούν ή συν-εργάζονται. Επίσης, η απολύμανση θα πρέπει να γίνεται την τελευταία μέρα της καραντίνας στην οικία του ασθενούς για να μειωθεί το μικροβιακό φορτίο και να μπορούν να εισέρχονται άλλα υγιή άτομα στον χώρο.

Για Απολυμάνσεις στην Θεσσαλονίκη καλέστε στο: 2392073159

απολυμάνσεις

απολυμάνσεις θεσσαλονίκη

*Για απεντομώσεις σε Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική πατήστε κλικ εδώ

Βρείτε την σελίδα μας στο FACEBOOK https://www.facebook.com/spiticleanandkill

Πως μας αξιολόγησαν πελάτες μας :