fbpx
23920 73 159
απολύμανση

Απολυμάνσεις Θεσσαλονίκη

Η Spiti Clean & Kill αναλαμβάνει απολυμάνσεις χώρων με αντιμικροβιακή, αντιμυκητιακή, αντιβακτηριδιακή δράση και ενάντια σε όλους τους ιούς (Covid-19, HBV, HIV, HCV, BVDV κ.α) σε χώρους όπως : σπίτια, πολυκατοικίες, μαγαζιά εστίασης, αποθήκες, επαγγελματικούς χώρους, όπου έχει παρατηρηθεί ισχυρό φορτίο μόλυνσης είτε προληπτικά για αποφυγή μετάδοσης.

Εξυπηρετούμε περιοχές όπως Κέντρο Θεσσαλονίκης, Καλαμαριά, Θέρμη, Τρίλοφο, Πλαγιάρι, Περαία, Εύοσμο, Συκιές, Τούμπα, Χαριλάου, Πυλαία, Πανόραμα, Βασιλικά, Μεσημέρι, Καλοχώρι, Νεάπολη, Πολίχνη, Ωραιόκαστρο, Πεύκα, Μηχανιώνα, Επανομή κ.ά.

Απολύμανση είναι η διαδικασία με την οποία εξουδετερώνονται παθογόνοι και μη μικροοργανισμοί όπως μικρόβια, μύκητες, ιοί, βακτήρια κ.α. Ένα προϊόν ονομάζεται «απολυμαντικό» όταν μειώνει τον αριθμό των μικροβίων κατά 1.000 – 100.000 φορές.

Πολλές φορές η λέξη Απολύμανση χρησιμοποιείται και σαν όρος για να περιγράψει μια διαφορετική διαδικασία-υπηρεσία όπως καθαρισμός και απεντόμωση.

Με την έννοια “καθαρισμό” εννοούμε την απομάκρυνση ακαθαρσιών και λεκέδων (υπολειμμάτων τροφών, λιπών, ξένων σωμάτων, σκόνης κλπ.). Απεντόμωση είναι η μείωση-εξόντωση παρασίτων-εντόμων.

Απολυμάνσεις χώρου για covid -19 (κορωνοϊό)

Πως γίνεται η απολύμανση για covid -19 ?

Η Απολύμανση χώρου για κορωνοϊό γίνεται κυρίως με την μέθοδο της ψυχρής εκνέφωσης (βλ. βίντεο). Χρησιμοποιείται κατάλληλο και εγκεκριμένο απολυμαντικό σκεύασμα αραιωμένο σε νερό και με την βοήθεια του εκνεφωτήρα (fogger) απολυμαίνονται όλες οι επιφάνειες αλλά και η ατμόσφαιρα ενός χώρου.

Το απολυμαντικό διάλυμα αφήνεται να εξατμιστεί στις επιφάνειες χωρίς να αφήνει κάποια στίγματα ή οσμή . Η απολύμανση θεωρείται ότι έχει ολοκληρωθεί περίπου 20-30 λεπτά μετά την διαδικασία. Η διαδικασία για ένα χώρο ή μια οικία περίπου 100 τ.μ διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά. Μετά από μία ώρα περίπου και καλό αερισμό του χώρου μπορεί κάποιος να εισέλθει πλέον άφοβα.

Επικοινωνήστε με την εταιρεία μας για την Απολύμανση του ιδιωτικού ή επαγγελματικού χώρου σας!

Παραδίδεται Πιστοποιητικό εφαρμογής για κάθε χρήση !

*Πριν γίνει η απολύμανση θα πρέπει να απομακρυνθούν (ή να τοποθετηθούν σε ντουλάπια, σακούλες, ψυγεία) όλες οι τροφές (λαχανικά, φρούτα, κ.τ.λ. ). Ρούχα, παπούτσια, κλινοσκεπάσματα και άλλα αντικείμενα παραμένουν στον χώρο άφοβα καθώς δεν επιδρά αρνητικά σε αυτά το απολυμαντικό υγρό.

Πότε πρέπει να γίνει η απολύμανση για covid -19 ?

Η απολύμανση σε ένα χώρο πρέπει να γίνει αμέσως μόλις εντοπιστεί το κρούσμα από κορωνοϊό σε άτομο που ζει ή εργάζεται στον χώρο μας για να μειωθεί το μικροβιακό φορτίο ώστε να αποτραπεί η μετάδοση του σε άλλα άτομα που συζούν ή συν-εργάζονται. Επίσης, η απολύμανση θα πρέπει να γίνεται την τελευταία μέρα της καραντίνας στην οικία του ασθενούς για να μειωθεί το μικροβιακό φορτίο και να μπορούν να εισέρχονται άλλα υγιή άτομα στον χώρο.

Για Απολυμάνσεις στην Θεσσαλονίκη καλέστε στο: 2392073159

Απολύμανση – Μέθοδοι

Η απολύμανση επιτυγχάνεται με δύο τρόπους:

  • Με ψεκασμό με κατάλληλο άχρωμο απολυμαντικό διάλυμα πάνω σε επιφάνειες ( μέθοδος ψυχρής εκνέφωσης – cold fogging )
  • Με απολυμαντικό σε μορφή αερίου
απολυμάνσεις

Η απολύμανση συνίσταται να εφαρμόζεται κυρίως όπου :

  • σε χώρους που έχει παρατηρηθεί παρουσία τρωκτικών λόγω του ότι μολύνουν τον χώρο με ουσίες επικίνδυνες για την υγεία μας (στο τρίχωμα, στα περιττώματα, στα ούρα τους).
  • σε χώρους όπου απεβίωσε ένας άνθρωπος ή ζώο.
  • σε χώρους ύστερα από απεντόμωση όταν η παρουσία των εντόμων (ψύλλοι, κατσαρίδες, κοριοί, κτλ) ήταν σχετικά έντονη.
  • σε χώρους όπου έχουν πλημμυρίσει από ύδατα ή λήμματα εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας και των πολλών βακτηρίων και μικροβίων που αναπτύσσονται.
  • σε χώρους όπου υπήρχε παρουσία κάποιου βαριά άρρωστου ανθρώπου (π.χ επικίνδυνη ίωση) ώστε να μειωθεί το φορτίο μόλυνσης και έτσι να ελαχιστοποιηθεί η περίπτωση μετάδοσης σε άλλους υγιείς ανθρώπους.

Ατοξική Απολύμανση

Αν παρατηρηθεί παρουσία ψύλλων, κοριών, ψειρών σε στρώματα και γενικότερα σε ένα υπνοδωμάτιο τότε εφαρμόζεται η ατοξική απολύμανση με την συσκευή Cimex Eradicator, συμπληρωματικά ίσως με κάποια εφαρμογή απεντόμωσης σε δεύτερο στάδιο.

ατοξική απολύμανση

Αυτή του είδους απολύμανσης γίνεται σε σημεία που δεν επιτρέπεται να εφαρμοστούν εντομοκτόνα (π.χ στρώμα, καναπές, κρεββάτι, μαξιλάρια, παιδικά παιχνίδια, κ.α) είτε εκεί που δεν μπορεί να εισχωρήσει το εντομοκτόνο φάρμακο αλλά μπορεί ο ατμός ως αέριο, είτε ακόμα γιατί θέλουμε να αποφύγουμε την χρήση φαρμάκων για οικολογικούς λόγους.

Ο υπέρθερμος ξηρός ατμός του Cimex Eradicator (στους 180°C) είναι ικανός να εξοντώσει ενήλικους μικροοργανισμούς, τις προνύμφες αλλά και τα αυγά τους προκαλώντας τους θερμικό σοκ με ένα μόνο κοντινό πέρασμα .

Μπορείτε να δείτε εδώ το χαρακτηριστικό βίντεο μιας τέτοιας απολύμανσης.

απολυμάνσεις θεσσαλονίκη

*Για απεντομώσεις σε Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική πατήστε κλικ εδώ

Βρείτε την σελίδα μας στο FACEBOOK https://www.facebook.com/spiticleanandkill

Πως μας αξιολόγησαν πελάτες μας :