6945 294 293
ποντίκι

Η καταπολέμηση των αρουραίων και ποντικών ονομάζεται μυοκτονία και γίνεται κυρίως με τρωκτικοκτόνα και με μηχανική παγίδευση. Η μυοκτονία γίνεται είτε προληπτικά , είτε όταν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα με τρωκτικά και πρέπει να δράσουμε άμεσα.

Μυοκτονία με δόλωμα

Τα τρωκτικοκτόνα (ποντικοφάρμακα) περιέχουν αντιπηκτικό φάρμακο και προκαλούν το θάνατο ως αποτέλεσμα της εσωτερικής αιμορραγίας, η οποία λαμβάνει χώρα καθώς το αίμα του ζώου χάνει την ικανότητα να πήξει.

Τα φάρμακα-δολώματα χρησιμοποιούνται σε δολωματικούς σταθμούς (παγίδες) που είναι κλειστά κουτιά με δύο τρύπες η μία σε κάθε πλευρά. Τα δολώματα θα πρέπει να είναι φρέσκα για να είναι ελκυστικά προς τα τρωκτικά για αυτό και αντικαθίστανται συχνά. Η υγρασία και η πολλή ζέστη τα καταστρέφουν με αποτέλεσμα να μην τα προτιμούν τα τρωκτικά. Επίσης σαλιγκάρια και άλλα έντομα τα καταναλώνουν.

Συνήθως θα χρειαστούν από δύο έως πέντε ημέρες μετά το τάισμα πριν θανατωθεί ο ποντικός ή ο αρουραίος που κατανάλωσε από το δόλωμα.

Αναλαμβάνουμε μυοκτονίες σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους σε Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική ! Καλέστε μας να σας εξυπηρετήσουμε άμεσα και αποτελεσματικά!

Εξυπηρετούμε περιοχές όπως Κέντρο Θεσσαλονίκης, Καλαμαριά, Θέρμη, Τρίλοφο, Πλαγιάρι, Περαία, Εύοσμο, Συκιές, Τούμπα, Χαριλάου, Πυλαία, Πανόραμα, Βασιλικά, Μεσημέρι, Καλοχώρι, Νεάπολη, Πολίχνη, Ωραιόκαστρο, Πεύκα, Μηχανιώνα, Επανομή κ.ά. )

Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο μας για την καταπολέμηση των ποντικών & αρουραίων.

Οι παγίδες είναι διαφόρων μεγεθών και σχήματος. Συνήθως είναι σε μορφή σωλήνα ή ορθογώνιου. Οι πλαστικές παγίδες κλειδώνουν και ανοίγουν μόνο με ειδικό κλειδί και έτσι κάποιο άλλο ζώο δεν μπορεί να καταναλώσει το δόλωμα-φάρμακο. Επίσης τις κάνει ασφαλείς και ως προς τα παιδιά.

δολωματικός σταθμός τρωκτικών
μυοκτονία με παγίδες δόλωσης

Μυοκτονία με παγίδευση

Η μηχανική παγίδευση των τρωκτικών γίνεται κυρίως με παγίδες όπως φάκες, κόλλα, χάρτινες ή ξύλινες κολλητικές επιφάνειες, παγίδες με χρήση κολλητικής επιφάνειας στο εσωτερικό της, κλουβιά, κ.α.

Η μηχανική παγίδευση χρησιμοποιείται κυρίως σε εσωτερικούς χώρους και όταν χρειαζόμαστε άμεσα αποτελέσματα.

Όλες οι παγίδες τοποθετούνται στα σημεία που τα τρωκτικά περνούν και έχουν ως διαδρομή, κοντά στα σημεία που έχουν εντοπίσει τροφή ή κοντά στην φωλιά τους αν γνωρίζουμε που είναι.

αρουραίοι αντιμετώπιση

Βρείτε την σελίδα μας στο FACEBOOK https://www.facebook.com/spiticleanandkill