23920 73 159
ποντίκι

Μυοκτονία τι είναι

Η καταπολέμηση των αρουραίων και ποντικών ονομάζεται μυοκτονία και γίνεται κυρίως με τρωκτικοκτόνα και με μηχανική παγίδευση.

Οι μυοκτονίες γίνονται είτε προληπτικά , είτε όταν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα με τρωκτικά και πρέπει να δράσουμε άμεσα.

Μυοκτονία με παγίδες που έχουν δόλωμα

Τα τρωκτικοκτόνα (ποντικοφάρμακα) περιέχουν αντιπηκτικό φάρμακο και προκαλούν το θάνατο ως αποτέλεσμα της εσωτερικής αιμορραγίας, η οποία λαμβάνει χώρα καθώς το αίμα του ζώου χάνει την ικανότητα να πήξει.

Τα φάρμακα-δολώματα χρησιμοποιούνται σε δολωματικούς σταθμούς (παγίδες) που είναι κλειστά κουτιά με δύο τρύπες η μία σε κάθε πλευρά. Τα δολώματα θα πρέπει να είναι φρέσκα για να είναι ελκυστικά προς τα τρωκτικά για αυτό και αντικαθίστανται συχνά. Η υγρασία και η πολλή ζέστη τα καταστρέφουν με αποτέλεσμα να μην τα προτιμούν τα τρωκτικά. Επίσης σαλιγκάρια και άλλα έντομα τα καταναλώνουν.

Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο μας για την καταπολέμηση των ποντικών & αρουραίων.

Συνήθως θα χρειαστούν από δύο έως πέντε ημέρες μετά το τάισμα πριν θανατωθεί ο ποντικός ή ο αρουραίος που κατανάλωσε από το δόλωμα.

Μυοκτονίες Θεσσαλονίκη : Εξυπηρετούμε περιοχές όπως Κέντρο Θεσσαλονίκης, Καλαμαριά, Θέρμη, Τρίλοφο, Πλαγιάρι, Περαία, Εύοσμο, Συκιές, Τούμπα, Χαριλάου, Πυλαία, Πανόραμα, Βασιλικά, Μεσημέρι, Καλοχώρι, Νεάπολη, Πολίχνη, Ωραιόκαστρο, Πεύκα, Μηχανιώνα, Επανομή κ.ά. )

Για μυοκτονίες καλέστε το συνεργείο μας στο τηλ 2392073159

Οι παγίδες είναι διαφόρων μεγεθών και σχήματος. Συνήθως είναι σε μορφή σωλήνα ή ορθογώνιου. Οι πλαστικές παγίδες κλειδώνουν και ανοίγουν μόνο με ειδικό κλειδί και έτσι κάποιο άλλο ζώο δεν μπορεί να καταναλώσει το δόλωμα-φάρμακο. Επίσης τις κάνει ασφαλείς και ως προς τα παιδιά.

δολωματικός σταθμός τρωκτικών
μυοκτονία με παγίδες δόλωσης

Μυοκτονία με μηχανική παγίδευση

Η μηχανική παγίδευση των τρωκτικών γίνεται κυρίως με παγίδες όπως φάκες, κόλλα, χάρτινες ή ξύλινες κολλητικές επιφάνειες, παγίδες με χρήση κολλητικής επιφάνειας στο εσωτερικό της, κλουβιά, κ.α.

Η μηχανική παγίδευση χρησιμοποιείται κυρίως σε εσωτερικούς χώρους και όταν χρειαζόμαστε άμεσα αποτελέσματα.

Όλες οι παγίδες τοποθετούνται στα σημεία που τα τρωκτικά περνούν και έχουν ως διαδρομή, κοντά στα σημεία που έχουν εντοπίσει τροφή ή κοντά στην φωλιά τους αν γνωρίζουμε που είναι.

Στις παγίδες-φάκες τοποθετούμε για δόλωμα ένα μικρό κομμάτι φαγητού όπως κρέας, τυρί, φρούτο, ξηρό καρπό ,σοκολάτα, ψωμί κτλ. Ρυθμίζουμε τις παγίδες κοντά σε τοίχους, πίσω από αντικείμενα, σε σκοτεινές γωνίες, καθώς υπάρχουν υποψίες για διαδρόμους, και σε χώρους όπου βρίσκονται περιττώματα αρουραίων (ποντικών)

αρουραίοι αντιμετώπιση
Μυοκτονίες

Για να αποτρέψετε τα ποντίκια να εισέλθουν στον χώρο σας θα πρέπει :

  • να κλείνουν ερμητικά όλες οι πιθανές είσοδοι τους.
  •  να κλείνουν όλα τα πιθανά κενά κάτω από πόρτες , παράθυρα κτλ με υλικά που δεν μπορούν να ροκανίσουν.
  • να μην υπάρχουν τρόφιμα ή σκουπίδια εκτεθειμένα.
  • να μην υπάρχουν λερωμένα σκεύη και πάγκοι κουζίνας από φαγητά,
  • ζωοτροφές εκτεθειμένες ή σκόρπιες στο πάτωμα,
  • αποθηκευμένα τρόφιμα σε χάρτινες ή πλαστικές συσκευασίες που μπορούν να ροκανιστούν, π.χ ένα λάδι σε πλαστικό μπουκάλι, ψωμί σε σακούλα, φρούτα σε νάιλον σακούλες σούπερ μάρκετ κτλ.
  • Προστατέψετε τοποθετώντας τις αποθηκευμένες τροφές σε κλειστά ντουλάπια και σε συσκευασίες γυάλινες ή ανθεκτικού σκληρού πλαστικού.

Βρείτε την σελίδα μας στο FACEBOOK https://www.facebook.com/spiticleanandkill