6945 294 293
μυρμήγκια

Τα μυρμήγκια χτίζουν τις φωλιές τους στο χώμα, στα δέντρα, κ.α. Όταν τα βλέπουμε στο εσωτερικό του σπιτιού μας προφανώς βλέπουμε τα μυρμήγκια-εργάτες που αναζητούν τροφή. Σπάνια αλλά συμβαίνει, μπορούν να χτίσουν φωλιές σε τοίχους, σε πάνελ, σε στέγες, κ.α.

Στα σπίτια εμφανίζονται κυρίως στην κουζίνα και τα μπάνια διάσπαρτα και χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση ή σε γραμμή. Η γραμμή από μυρμήγκια γίνεται όταν έχουν βρει τροφή και την κουβαλάνε στην φωλιά τους π.χ ψίχουλα, φρούτα, κρέας, κτλ. Εισέρχονται με πολλούς τρόπους. Οι πιο συχνοί είναι : μέσα από σχισμές, από αρμούς στα πλακάκια, κάτω από πόρτες, μέσα από πρίζες και γενικά από κακοτεχνίες στο σπίτι.

Καλέστε την εταιρία μας για να σας απαλλάξουμε από τα μυρμήγκια! Ειδικευόμαστε στην εξόντωση μυρμηγκιών.

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια στο σπίτι σας είναι να εφαρμόσετε τις εξής συμβουλές:

μυρμήγκια στο σπίτι
  1. Η σχολαστική καθαριότητα στους πάγκους της κουζίνας και νεροχύτες
  2. Καθαριότητα σε ντουλάπια, ψωμιέρες, τραπέζια και γύρω από αυτά ώστε να μην υπάρχουν υπολείμματα τροφών
  3. Τοποθέτηση των τροφίμων σε συσκευασίες κλειστές ώστε να αναζητήσουν οι ανιχνευτές των μυρμηγκιών τροφή μακριά από το δικό μας σπίτι.
  4. Καθαρίζουμε καλά τις ηλεκτρικές συσκευές κουζίνας
  5. Κλείνουμε τις εισόδους από όπου εισέρχονται
  6. Απομακρύνουμε τις τροφές των κατοικίδιων ζώων αν υπάρχουν
  7. Καθαριότητα στα δάπεδα του σπιτιού (π.χ χλωρίνη) για να σβήσουμε την διαδρομή των μυρμηγκιών. Τα μυρμήγκια-ανιχνευτές αφήνουν πίσω τους μια ουσία που υποδεικνύουν στα υπόλοιπα την διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν για την πηγή τροφής που ανακάλυψαν.
  8. Απομακρύνουμε τα φυτά και τις γλάστρες που έχουν μολυνθεί από μυρμήγκια εντός και εκτός κατοικίας
  9. Κάνουμε απεντόμωση σε εξωτερικούς χώρους αν παρατηρήθηκαν φωλιές από μυρμήγκια.
  10. Εφαρμόζουμε εντομοκτόνα (τζελ ή σπρέι) στα σημεία τα οποία παρατηρήθηκαν να εισέρχονται εντός (ποτέ πάνω σε πάγκους κουζίνας)

Η καταφυγή στην αντιμετώπιση με ξύδι, αιθέραια έλαια, πιπέρι, αλάτι, οινόπνευμα, βόρακα, κ.ά δεν συνίσταται και αυτό γιατί κανένα δεν εξοντώνει τις αποικίες τους ή δεν μειώνει δραστικά τον πληθυσμό τους. Το μόνο που καταφέρουν είναι να μην τα βλέπουμε στα ίδια σημεία για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Για απεντομώσεις σε Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική πατήστε κλικ εδώ

Μυρμήγκια στο σπίτι: Πως εξολοθρεύονται

Για να εξολοθρεύσουμε τα μυρμήγκια πρέπει να καταστρέψουμε την φωλιά τους και κυρίως να εξοντωθεί η βασίλισσα. Η βασίλισσα είναι αυτή που γεννάει τα αβγά και γενικά γύρω από αυτήν λειτουργεί όλη η αποικία. Αν εξοντωθεί τότε όλη η φωλιά εξολοθρεύεται. Ωστόσο το να βρεθεί η βασίλισσα δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση γιατί ποτέ δεν βγαίνει μέσα από την φωλιά.

Σε μια απεντόμωση για τα μυρμήγκια έχουμε πάντα στο σχέδιο μας να εξολοθρευθούν όσα περισσότερα μυρμήγκια είναι δυνατόν και να επισημανθούν αυτά που πρέπει να γίνουν για να μην ξαναεισέλθουν στο σπίτι (βλ. συμβουλές).

Αρχικά προσπαθούμε να καταλάβουμε τα σημεία από όπου εισέρχονται στο σπίτι. Αν τα μυρμήγκια κάνουν γραμμή τότε την ακολουθούμε για να μας οδηγήσει στον εντοπισμό της φωλιάς. Στην συνέχεια ψεκάζουμε με εντομοκτόνα στην φωλιά (αν εντοπιστεί) και σε αυτά που βλέπουμε .

Αν βλέπουμε διάσπαρτα τα μυρμήγκια στο σπίτι και ειδικότερα σε πάγκους κουζίνας δεν ψεκάζουμε, αλλά τοποθετούμε εντομοκτόνα τύπου δόλωμα, συνήθως αυτά είναι σε μορφή τζελ ή κόκκους. Το τζελ αποτελεί τροφή για τα μυρμήγκια, ωστόσο κρύβει μικροποσότητα δηλητηρίου που τα εξολοθρεύει. Τα μυρμήγκια μπορούν να μεταφέρουν το δηλητήριο και σε άλλα μυρμήγκια και τελικά και στην βασίλισσα μέσω του ‘φιλιού’. Τα μυρμήγκια μεταδίδουν με ‘φιλί’ την τροφή που μάσησαν σε άλλα μυρμήγκια. Καταναλώνοντας επομένως το τζελ μεταφέρουν στην φωλιά το δηλητήριο. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται τροφάλαξη.

Στα σπίτια με κήπο η εξολόθρευση των μυρμηγκιών είναι πολύ δύσκολη υπόθεση καθώς οι φωλιές άρα και οι βασίλισσες είναι πολλές και τα μυρμήγκια πληθύνονται γρήγορα και δημιουργούν τεράστιες αποικίες. Το τζελ για την εξολόθρευση μεγάλων πληθυσμών σπάνια επιφέρει αποτέλεσμα. Σε σπίτια με κήπο χρειάζονται συνήθως αρκετές εφαρμογές απεντόμωσης για να λυθεί το πρόβλημα και πρέπει να γίνεται από έμπειρους απεντομωτές.

Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο μας για την καταπολέμηση μυρμηγκιών.