23920 73 159
καταπολέμηση ποντικιών/αρουραίων

Οι παγίδες και τα απωθητικά είναι σημαντικά εργαλεία στην αντιμετώπιση εντόμων, ερπετών και τρωκτικών. Συνήθως οι παγίδες τοποθετούνται για ποντίκια ή έντομα. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις χρήσεις τους.

Παγίδες για ποντίκια (τρωκτικά)

Οι παγίδες τρωκτικών που χρησιμοποιούνται είναι είτε για την σύλληψη τους είτε για την θανάτωσή τους μέσω δολωμάτων (ποντικοφάρμακα) που τοποθετούνται σε αυτά.

Για την σύλληψη τους οι παγίδες που χρησιμοποιούνται μπορεί να είναι τύπου φάκας ή κλουβί με δόλωμα κάποια τροφή, τύπου κολλητικής επιφάνειας (χάρτινη, ξύλινη, πλαστική) ή κολλητική επιφάνεια μέσα σε σταθμό.

Οι παγίδες τρωκτικών με δόλωμα μπορούν να είναι διαφόρων μεγεθών και σχημάτων, ωστόσο έχουν τα κοινά χαρακτηριστικά: υπάρχουν δύο ανοίγματα για την είσοδο και έξοδο του τρωκτικού, έχουν ειδική θέση για τοποθέτηση δολώματος (φαρμάκου), έχουν κούμπωμα που κλειδώνει το πάνω μέρος και θέση για ειδικό κλειδί ανοίγματός του, είναι αδιάβροχοι και συνήθως είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό.

Χρησιμοποιούνται κυρίως εξωτερικά κτιρίων και κοντά στα σημεία που παρατηρείται κίνηση τους. Είναι οι πιο διαδεδομένες παγίδες και χρησιμοποιούνται παντού.

Παγίδες για έντομα

Οι εντομοπαγίδες είναι 100% οικολογικές , δεν βασίζονται σε εντομοκτόνα φάρμακα αλλά σε ουσίες και υλικά που έλκουν το έντομο προς την παγίδα.

Οι πιο συνηθισμένες παγίδες είναι αυτές με την κολλητική επιφάνεια όπου φέρουν ελκυστικές (φερομονικές) ουσίες για την παγίδευση των εντόμων. Τέτοιες παγίδες βοηθούν στην σύλληψη εντόμων όπως κατσαρίδες, σκόρους, σκαθάρια, ψείρες τροφίμων, κ.α.

Οι ηλεκτρικές εντομοπαγίδες (με κολλητική επιφάνεια ή χωρίς) με λάμπες Υπεριώδους φωτός χρησιμοποιούνται για τα ιπτάμενα έντομα όπως μύγες, σφήκες, κουνούπια, σκνίπες, πεταλούδες, μυγάκια, κ.α. και είναι απαραίτητες σε κουζίνες εστιατορίων, σε εργαστήρια παραγωγής και συσκευασίας τροφίμων, σε ξενοδοχεία κ.α.

φώτο: επιτοίχια ηλεκτρική εντομοπαγίδα

Απωθητικά αερολύματα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για ιπτάμενα έντομα υπό συνθήκες.

Απωθητικά για φίδια

Η απώθηση ερπετών γίνεται με υλικά χωρίς επικίνδυνες ουσίες για τον άνθρωπο ή άλλα ζώα.

Τα Φιδοαπωθητικά υλικά είναι κυρίως δύο ειδών: σε σκόνη-μικρόκοκκους και σε εμποτισμένα κομματάκια ξύλου.

Τα υλικά αυτά περιέχουν ουσίες που εξατμίζονται και διαχέονται στον αέρα και δεν είναι ευχάριστες για τα φίδια που το οσφρύζονται.

Τοποθετούμε-διασπείρουμε το φιδοαπωθητικό υλικό περιμετρικά ενός χώρου και σε σημεία στα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν σαν καταφύγιο, για να αποτρέψουμε την είσοδο ενός ερπετού όπως αναγράφουν οι οδηγίες του σκευάσματος.

Οι περίοδοι που γίνεται η φιδοαπώθηση είναι από Απρίλιο ως Οκτώβριο. Επαναλαμβάνουμε τακτικά την διαδικασία κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου.

Βρείτε την σελίδα μας στο FACEBOOK https://www.facebook.com/spiticleanandkill