23920 73 159
Πως διώχνουμε τα φίδια

Για να διώχνουμε τα φίδια από τον χώρο μας πρέπει πρώτα να λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα ώστε να μην δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες να βρεθούν στην αυλή μας.

Πάμε λοιπόν να δούμε πως διώχνουμε τα φίδια:

  1. Κάνουμε συχνό κόψιμο των χόρτων και του γρασιδιού της αυλής μας.
  2. Κλαδεύουμε τους θάμνους έτσι ώστε να υπάρχει απόσταση μεταξύ φυλλωσιάς και γης για να αποτρέψουμε να κρυφτούν ανάμεσα τους.
  3. Απομάκρυνση μπάζων, πετρών, ξύλων που μπορεί να κρυφτούν από κάτω
  4. Καθαρίζουμε την αυλή μας από φύλλα δέντρων, πεσμένα κλαδιά και πευκοβελόνων
  5. Απομάκρυνση “πιθανών” τροφών των φιδιών όπως σαύρες, βατράχια, μεγάλα έντομα
  6. Κάνουμε μυοκτονία στο χώρο μας ώστε να μην υπάρχουν ποντίκια που είναι πιθανή τροφή τους
  7. Προσέχουμε να μην υπάρχουν κενά μεταξύ πορτών και πατώματος και δώσουμε έτσι την ευκαιρία στο ερπετό να εισέλθει στην κατοικία μας.
  8. Εφαρμόζουμε φιδοαπωθητικά σκευάσματα

Φιδοαπωθητικά

Τα φιδοαπωθητικά υλικά περιέχουν ουσίες που εξατμίζονται και διαχέονται στον αέρα και δεν είναι ευχάριστες για τα φίδια που το οσφρύζονται.

Τοποθετούμε (διασπείρουμε) το φιδοαπωθητικό υλικό περιμετρικά ενός χώρου και σε σημεία “ευάλωτα” όπως θάμνους, αποθήκες με ξύλα, βραχώδη μέρη, κοντά σε γλάστρες, σε εισόδους, κτλ όπως αναγράφουν οι οδηγίες του σκευάσματος.

Τα φίδια, πέρα από τροφή τους, καλοκαιρινούς μήνες και ειδικά σε περιόδους υψηλής θερμοκρασίας και ξηρασίας αναζητούν νερό, σκιερά και υγρά μέρη για να προστατευτούν. Προσέχουμε ιδιαίτερα όταν περπατάμε σε τέτοια μέρη γιατί μπορεί να κρύβονται και να επιτεθούν αν αισθανθούν ότι απειλούνται.

Βρείτε την σελίδα μας στο FACEBOOK https://www.facebook.com/spiticleanandkill