6945 294 293
καθαρισμός στρώματος από ούρα

Πως να καθαρίσω το στρώμα από ούρα :

Αρχικά δράστε άμεσα:

 • Πάρτε ένα πανί και πιέστε το ώστε να απορροφηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο λεκές των ούρων αν δεν έχει στεγνώσει.
 • Δημιουργήστε αφρό με ένα σαπούνι ή απορρυπαντικό (εναλλακτικά δημιουργήστε διάλυμα με λευκό ξύδι και ζεστό νερό) και με μια βούρτσα τρίψτε τον αφρό απαλά στον λεκέ
 • Αφαιρέστε τα υπολείμματα αφρού και τραβήξτε την υγρασία με στεγνή πετσέτα (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα να τραβήξει την υγρασία)
 • Γυρίστε το στρώμα ανάποδα για να μην βραχεί το εσωτερικό του στρώματος.
 • Αφήνουμε το στρώμα να στεγνώσει
 • Αν δεν τα καταφέρετε αμέσως καλέστε κάποιον επαγγελματία για Υγρό Βιολογικό καθαρισμό με σκούπα extraction.
στρώμα καθαρισμός απολύμανση

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για τον βιολογικό καθαρισμό στρωμάτων .

Πως φεύγει η μυρωδιά των ούρων :

Αν το σαλόνι σας, το χαλί σας ή το στρώμα σας λερωθεί από ούρα (ανθρώπου ή κατοικιδίου) τότε για να φύγει ο λεκές και η μυρωδιά του πρέπει να γίνει υγρός βιολογικός καθαρισμός. Αρχικά εφαρμόζεται στο ύφασμα ειδικό ξελεκιαστικό ούρων, αφήνεται να δράσει και στην συνέχεια πλένεται το ύφασμα με επαγγελματική σκούπα extraction που ταυτόχρονα αναρροφά την υγρασία. Έτσι αφαιρείται ο λεκές σε βάθος.

Ωστόσο για να μην υπάρχει η μυρωδιά των ούρων εφαρμόζεται πάνω στο καθαρό πλέον ύφασμα ειδικό αντιοσμοτικό διάλυμα και αφήνεται να στεγνώσει.

Πως να καθαρίσω το στρώμα από ακάρεα

Κάνετε κλικ και διαβάστε το άρθρο μας για τα ακάρεα, τα συμπτώματα τους και τον καθαρισμό στρώματος από ακάρεα.

Πως να καθαρίσω το στρώμα από αίμα

Εάν ένα στρώμα λερωθεί από αίμα μη προσπαθήσετε να το τρίψετε με ένα σφουγγάρι γιατί πολύ πιθανό να το κάνετε χειρότερα εξαπλώνοντας το περισσότερο πάνω στο στρώμα , δημιουργώντας σημάδι που μοιάζει με λίμνη. Το σημάδι-λίμνη μένει μόνιμα και “βάφει” το στρώμα αφού στεγνώσει.

Αρχικά δράστε γρήγορα:

 • πάρτε ένα στεγνό πανί και πιέστε το ώστε να απορροφηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο λεκές
 • βουτήξτε μια πετσέτα σε κρύο νερό και πιέζετε τον λεκέ ώστε να περάσει από το στρώμα στην πετσέτα. Επαναλάβετε συχνά.
 • Χρησιμοποιήστε κάποιο απορρυπαντικό διάλυμα και με μια βούρτσα (ή οδοντόβουρτσα) ή πετσέτα τρίψτε τον λεκέ από έξω προς τα μέσα για να μην ‘ανοίξει’
 • Επαναλάβετε ώσπου να μην βγαίνει άλλο και στεγνώστε
 • Αν δεν τα καταφέρνετε αμέσως καλέστε κάποιον επαγγελματία για Υγρό Βιολογικό καθαρισμό.

Τα ειδικά απορρυπαντικά διαλύματα διασπούν τον λεκέ και έτσι το αίμα αφαιρείται μαζί με την αναρρόφηση της υγρασίας από την σκούπα. Αν έχει βάψει και το σημάδι δεν φεύγει εύκολα εφαρμόζεται τότε ένα ειδικό διάλυμα που αφαιρεί χρωστικούς λεκέδες όπως το αίμα.

Αν ο λεκές από αίμα είναι αρκετά παλιός ίσως το σημάδι να μην εξαλειφθεί εντελώς ύστερα από την διαδικασία καθαρισμού που περιγράψαμε.

Πως να καθαρίσω το στρώμα από μούχλα

Η μούχλα πάνω στο στρώμα δημιουργείται όταν υπάρχει υψηλή υγρασία στο χώρο ή αν έχει βραχεί και δεν στέγνωσε αμέσως.

Για να φύγει η μυρωδιά της μούχλας, αρχικά κάνουμε καθαρισμό του στρώματος με απορρυπαντικά διαλύματα για να φύγουν τα σημάδια και επαγγελματική σκούπα extraction που αναρροφάει την υγρασία. Στην συνέχεια ψεκάζεται το στρώμα με ειδικό αντιοσμοτικό προϊόν και αφήνεται να στεγνώσει καλά.

Είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιηθεί το στρώμα αν παραμένει ακόμα η υγρασία σε αυτό, για αυτό το λόγο καλό είναι μετά τον καθαρισμό να αεριστεί για ώρες και να εκτεθεί το στρώμα στον ήλιο ή αν δεν είναι εφικτό αυτό να τοποθετηθεί αφυγραντήρας ή κάποιο θερμαντικό μέσο μέσα στο δωμάτιο.

Αν η μούχλα πάνω στο στρώμα έχει δημιουργηθεί παλιότερα και έχει αφήσει σκούρα στίγματα δοκιμάζουμε να τα τρίψουμε με ξελεκιαστικό προϊόν και στην συνέχεια κάνουμε την παραπάνω διαδικασία, ωστόσο πολύ δύσκολα αφαιρούνται τα στίγματα εντελώς. Το στρώμα με υγρασία ευνοεί κατά πολύ την αύξηση των ακάρεων, βακτηρίων και μυκήτων σε αυτό. Είναι σημαντικό για την υγεία μας να καθαριστεί και στη συνέχεια να ξηραθεί καλά το στρώμα πριν ξαπλώσουμε σε αυτό.

Επικοινωνήστε με την εταιρεία μας για τον Καθαρισμό του στρώματος σας !

Τηλ. 23920.73159 – Εξυπηρέτηση Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική!

Βρείτε την σελίδα μας στο FACEBOOK https://www.facebook.com/spiticleanandkill