23920 73 159
τσίμπημα κοριού

Το τσίμπημα κοριού στον άνθρωπο συνήθως είναι σε διατεταγμένες γραμμές το ένα δίπλα στο άλλο σε αποστάσεις 1 ως 3 εκατοστών ή συστάδες με πολλαπλά δαγκώματα.

Ο κοριός είναι έντομο το οποίο τρέφεται με αίμα ανθρώπων και ζώων.

Οι κοριοί μπορούν να δαγκώσουν οποιοδήποτε μέρος του σώματος αλλά συνήθως δαγκώνουν περιοχές του δέρματος που εκτίθενται ενώ κοιμόμαστε, όπως το πρόσωπο, το λαιμό, την μέση, την πλάτη, τα χέρια και σπανίως τα πόδια.

Αν ένας κοριός τσιμπήσει το δέρμα σας, δεν θα το αισθανθείτε αμέσως γιατί εκκρίνουν μια μικρή ποσότητα αναισθησίας . Τα τσιμπήματα φαίνονται μετά από ώρες ωστόσο μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν μερικές μέρες για να αναπτυχθούν τα συμπτώματα.

Μερικοί άνθρωποι δεν αναπτύσσουν αξιοσημείωτα συμπτώματα από τα τσιμπήματα. Όταν τα συμπτώματα αναπτύσσονται, τα τσιμπήματα τείνουν να είναι κόκκινα και πρησμένα με ένα σκοτεινό σημείο στο κέντρο.

Τα τσιμπήματα φέρνουν φαγούρα και προκαλούν μια αίσθηση καψίματος. Το ξύσιμο των τσιμπημάτων μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία ή μόλυνση. Κατά δεύτερο λόγο μπορεί να προκαλέσει ψυχολογικά προβλήματα και αϋπνίες.

Θεραπεία για τσίμπημα κοριού

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα τσιμπήματα των κοριών βελτιώνονται μέσα σε μία έως δύο εβδομάδες. Για την ανακούφιση των συμπτωμάτων, μπορεί να βοηθήσει:

  • Εφαρμόστε κρέμα εναντίον της φαγούρας ή λοσιόν καλαμίνης
  • Λάβετε αντισταμινικά για να ανακουφίσετε το πρήξιμο και τον πόνο.

Εάν εμφανίσετε συμπτώματα σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης απευθυνθείτε σε γιατρό.

Μερικές φορές τα τσιμπήματα των κοριών μπορούν να προκαλέσουν μια λοίμωξη γνωστή ως κυτταρίτιδα (cellulitis). Για να μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης, πλύνετε τα τσιμπήματα με σαπούνι και νερό και προσπαθήστε να μην τα γρατζουνίσετε.

Η κυτταρίτιδα είναι μια δυνητικά σοβαρή βακτηριακή δερματική λοίμωξη. Το προσβεβλημένο δέρμα εμφανίζεται πρησμένο και κόκκινο και είναι συνήθως πρησμένο και ζεστό στην αφή. Εμφανίζεται όταν μια ρωγμή ή σπάσιμο στο δέρμα επιτρέπει να εισέλθουν βακτήρια.

Αν αφεθεί ανεπεξέργαστα, η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί στους λεμφαδένες και την κυκλοφορία του αίματος και γρήγορα να γίνει απειλητική για τη ζωή. Δεν μπορεί να εξαπλωθεί από άτομο σε άτομο.

Αντιμετώπιση Κοριών

Διαβάστε εδώ πως θα εντοπίσετε και πως να απαλλαγείτε από τους κοριούς.

Βρείτε την σελίδα μας στο FACEBOOK https://www.facebook.com/spiticleanandkill