23920 73 159
κουνούπια καταπολέμηση


Τα τσιμπήματα από κουνούπια είναι επικίνδυνα καθώς πολλές αλλεργικές αντιδράσεις και άλλες ασθένειες μεταφέρονται μέσω των κουνουπιών στον άνθρωπο μερικές από αυτές προκαλούν ακόμα και τον θάνατο.

Τα κουνούπια είναι έντομα που τρέφονται με αίμα και τσιμπούν ακάλυπτα σημεία του σώματος μας. Τα θηλυκά μόνο κουνούπια τσιμπάνε γιατί χρειάζονται αίμα για να γεννήσουν αβγά.

Τα κουνούπια έλκονται από τη θερμότητα και την μυρωδιά του σώματος μας καθώς και από το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπουμε με την εκπνοή. Ο λόγος που κάποιοι άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι στα κουνούπια από άλλους ανθρώπους είναι αυτός, δηλαδή άτομα με περισσότερη εκπομπή σε διοξείδιο και με έντονη μυρωδιά του σώματος ελκύουν περισσότερο τα κουνούπια ή σκνίπες.

Τσιμπήματα από κουνούπια και συμπτώματα

Η πιο συνηθισμένη αντίδραση του ανθρωπίνου σώματος ύστερα από τσίμπημα κουνουπιού είναι μικρά κόκκινα στρογγυλά εξανθήματα τα οποία φέρνουν φαγούρα. Στην αρχή τα εξανθήματα εμφανίζονται λευκά. Τα εξανθήματα αυτά είναι μια ήπια αλλεργική αντίδραση του σώματος λόγω του σάλιου που αφήνει το κουνούπι όταν τσιμπάει.

Διαβάστε περισσότερα για την Απεντόμωση σπιτιού.


Αν το άτομο εμφανίσει πιο μεγάλα και έντονα εξανθήματα με μικρό πρήξιμο ύστερα από τσίμπημα τότε αυτό το άτομο είναι πιο ευαίσθητο και εμφανίζει μια πιο μεγάλη αλλεργική αντίδραση. Αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά στα παιδιά.

κουνούπι τίγρης


Χαρακτηριστικά έντονα συμπτώματα και μεγάλες αλλεργικές αντιδράσεις ύστερα από τσιμπήματα κουνουπιών είναι το Σύνδρομο Skeeter και η Αναφυλαξία.


Το Σύνδρομο Skeeter είναι μια βαριά αλλεργική αντίδραση του σώματος με έντονα συμπτώματα όπως κοκκίνισμα, πρήξιμο, πόνος, πυρετός και έντονη φαγούρα.
Κατά την Αναφυλαξία εμφανίζονται τα παραπάνω συμπτώματα μαζί με πρήξιμο γλώσσας ή χειλιών, βήχας και δύσπνοια.


Σοβαρές ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια μερικές εκ των οποίων οδηγούν σε σοβαρά συμπτώματα ως και θάνατο είναι η ελονοσία, Δάγκειος Πυρετός, Πυρετός του Δυτικού Νείλου, Φιλαριάσεις, εγκεφαλίτιδα, κ.α.

Διαβάστε το άρθρο μας για την Καταπολέμηση Κουνουπιών.

Βρείτε την σελίδα μας στο FACEBOOK https://www.facebook.com/spiticleanandkill