23920 73 159
Τσίμπημα σαρανταποδαρούσας

Το τσίμπημα σαρανταποδαρούσας προκαλεί τοπικό πόνο, πρήξιμο και μεγάλο κόκκινο εξάνθημα.

Οι σαρανταποδαρούσες τσιμπάνε χρησιμοποιώντας τα δύο μεγάλα τους πόδια στο μπροστινό τμήμα του σώματος τους και το δηλητήριο που εκκρίνουν περιέχει διάφορες τοξίνες που θανατώνουν την λεία τους (άλλα μικρότερα έντομα).

Στους ανθρώπους δεν επιτίθεται παρά μόνο αν ενοχληθεί ή την πατήσει κατά λάθος.

Τσίμπημα Σαρανταποδαρούσας – Συμπτώματα

Αναλόγως με το μέγεθος της σαρανταποδαρούσας τα συμπτώματα από το τσίμπημα διαφέρει. Όσο πιο μεγάλο το έντομο τόσο περισσότερο επώδυνο το τσίμπημα λόγω της μεγαλύτερης ποσότητας δηλητηρίου.

Σε ευαίσθητα άτομα όμως τα συμπτώματα μπορεί να είναι πολύ σοβαρότερα όπως :

  • ταχυπαλμία
  • αδυναμία
  • ναυτία
  • πυρετό

Επικοινωνήστε με την εταιρεία μας για να σας απαλλάξουμε από τις σαρανταποδαρούσες με απεντόμωση !

Σαρανταποδαρούσες τι να γνωρίζετε:

Οι σαρανταποδαρούσες προσελκύονται σε ένα περιβάλλον που τους προσφέρει τρία βασικά πράγματα:

  • Τρόφιμα: Πάνω απ ‘όλα, οι σαρανταποδαρούσες οδηγούνται από την ανάγκη για φαγητό. Ως κυνηγοί, θα αναζητήσουν θήραμα όπου και αν είναι άφθονα, και αυτό μπορεί να είναι μέσα στο σπίτι σας.
  • Καταφύγιο: Όταν δεν ψάχνουν για φαγητό αναζητούν μέρη για ξεκούραση. Έξω, θα σέρνονται κάτω από βράχους, ανάμεσα σε πέτρες και χόρτα ή κάτω από απορρίμματα φύλλων. Μέσα σε ένα σπίτι, θα αναζητήσουν ρωγμές στους τοίχους, κάτω από κουτιά από χαρτόνι, κάτω από έπιπλα και συσκευές και γενικότερα υγρά και σκιερά μέρη.
  • Υγρασία : Οι σαρανταποδαρούσες χρειάζονται ένα περιβάλλον υψηλής υγρασίας για να επιβιώσουν. Σε πάρα πολύ ξηρό αφυδατώνονται, κάτι που θα τους σκοτώσει. Ως αποτέλεσμα, τα υπόγεια και οι αποθηκευτικοί χώροι, πλυσταριά κ.α. που παγιδεύουν την υγρασία, μπορούν να είναι ιδανικοί βιότοποι για αυτά.

Διαβάστε περισσότερα για την Απεντόμωση σπιτιού.

Πως εξοντώνονται οι σαρανταποδαρούσες;

Οι σαρανταποδαρούσες εξοντώνονται με απεντόμωση εντός και εκτός σπιτιού. Χρησιμοποιούνται τα κοινά εντομοκτόνα με προτίμηση αυτά με μακρά διάρκεια.

Εντός σπιτιού ψεκάζονται τα πατώματα και οι τοίχοι μέχρι ένα μέτρο ύψος, δίνοντας έμφαση στα σκοτεινά και υγρά μέρη του σπιτιού όπως μπάνια, αποθήκες, πλυσταριά, μπαλκόνια. Επίσης ψεκάζονται πολύ καλά οι γωνίες και οι χαραμάδες σε σοβατεπί,τα πατώματα κάτω από ντουλάπες, κρεββάτια, χαλιά και μεγάλα αντικείμενα όπως γλάστρες, κούτες, κτλ.

Εκτός σπιτιού εφαρμόζονται εντομοκτόνα στα παράθυρα και πόρτες και γενικά σε σημεία που επικοινωνούν με το εσωτερικό. Για καλύτερη αντιμετώπιση εφαρμόζονται και εντομοκτόνα εδάφους (σκόνες επίπασης) στον κήπο του σπιτιού σε όλα τα σημεία που πολύ πιθανό να κρύβονται οι σαρανταποδαρούσες. Αν είναι δυνατόν ανασηκώνονται πλάκες και πέτρες όπου συχνά εμφανίζονται.

Ανακαλύψτε τις προσφορές μας εδώ

Βρείτε την σελίδα μας στο FACEBOOK https://www.facebook.com/spiticleanandkill