6945 294 293
ασφαλη φαρμακα για τον ανθρωπο

Τα φάρμακα απεντόμωσης που χρησιμοποιούνται είναι φιλικά προς τον άνθρωπο, τα φυτά και τα κατοικίδια ζώα αν τηρούνται πάντα οι οδηγίες της ετικέτας του κατασκευαστή και τα λαμβάνονται τα σωστά μέτρα προστασίας.

Επιβάλλεται όμως, κατά την διάρκεια των εφαρμογών και λίγο χρόνο αργότερα, τα μικρά παιδιά και οι ευαίσθητοι σε παθήσεις άνθρωποι όλων των ηλικιών να απουσιάζουν από τους χώρους εφαρμογής για παν ενδεχόμενο.

Ο πελάτης θα πρέπει να σέβεται και να υπακούει στις οδηγίες-συμβουλές του επαγγελματία για την αποφυγή κινδύνων ύστερα από μια εφαρμογή.

Όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται από την εταιρία μας έχουν αδειοδότηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χρησιμοποιούνται φάρμακα από μεγάλες παγκόσμιες βιομηχανίες παραγωγής όπως η Bayer, BASF, Chemspec, Kwizda, FarmaChem,PelGar κ.α.

Τα φάρμακα απεντόμωσης είναι κυρίως τριών ειδών : υγρά διαλύματα, τζελ και αέρια.

Τα υγρά εντομοκτόνα διαλυμένα σε νερό χρησιμοποιούνται στους ψεκασμούς. Τα φάρμακα αυτά εφόσον τηρηθούν οι σωστές αναλογίες και δεν έρθουν σε επαφή με το δέρμα του ανθρώπου δεν επιφέρουν κανένα κίνδυνο ως προς την υγεία μας. Ωστόσο ο χώρος που εφαρμόζονται αν είναι εσωτερικός θα πρέπει να αερίζεται για κάποιο διάστημα προς αποφυγή εισπνοής αυτών.

Τα τζελ που χρησιμοποιούνται κυρίως για την καταπολέμηση των κατσαρίδων και μυρμηγκιών, είναι αβλαβή καθώς δεν εκλύουν κάποια επικίνδυνη ουσία. Θα πρέπει ωστόσο να αποφεύγεται η επαφή με αυτά και η κατάποση τους.

Τα αέρια εντομοκτόνα και τα αερολύματα είναι άκρως επικίνδυνα, δεν πρέπει να εισπνέονται και για αυτό εφαρμόζονται μόνο από επαγγελματία που φέρει προστασία. Ο χώρος ύστερα από τη εφαρμογή αερίου παραμένει αεροστεγώς κλειστός για αρκετές ώρες και εισερχόμαστε σε αυτό ύστερα από παρατεταμένο αερισμό και καθαριότητα όπως μας υποδεικνύει ο επαγγελματίας.

Τα φάρμακα μυοκτονίας (ποντικοφάρμακα) είναι στερεά και δεν πρέπει να ερχόμαστε σε επαφή με αυτά με γυμνά χέρια και φυσικά απαγορεύεται ρητά η κατάποση τους!

Αν έχετε κάποιο σύμπτωμα ύστερα από εφαρμογή απεντόμωσης-μυοκτονίας-απολύμανσης επικοινωνήστε αμέσως με το Κέντρο Δηλητηριάσεων : τηλ 210 7793777

Τα κατοικίδια ζώα επηρεάζονται από τα φάρμακα απεντόμωσης;

Η σωστή χρήση των φαρμάκων, η γνώση και η εμπειρία μας ως προς τις απεντομώσεις, απολυμάνσεις και μυοκτονίες αλλά και οι χρήσιμες συμβουλές προς τον ιδιοκτήτη του κατοικιδίου, δεν αφήνουν περιθώρια να επηρεαστούν τα κατοικίδια ζώα από τα φάρμακα.

Κάθε εφαρμογή ξεκινάει αφού πρώτα υποχρεώσουμε τον πελάτη να τοποθετήσει για λίγο το κατοικίδιο του σε ασφαλές περιβάλλον για αυτό , ή να το μεταφέρει σε άλλο ξεχωριστό χώρο. Τα φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν τα ζώα εάν δεν ληφθούν τα σωστά μέτρα και για αυτό δίνουμε μεγάλη προσοχή σε αυτά πριν ξεκινήσει μια εφαρμογή. Τα φάρμακα απεντόμωσης με τα οποία γίνονται οι ψεκασμοί, αφού στεγνώσουν μετά την εφαρμογή δεν επιφέρουν κάποιο κίνδυνο ως προς τα κατοικίδια.

Δεν φέρουμε ευθύνη αν ο πελάτης δεν υπακούσει στις συμβουλές και προτροπές μας για να είναι ασφαλές το κατοικίδιο μετά το τέλος των υπηρεσιών μας.

Βρείτε την σελίδα μας στο FACEBOOK https://www.facebook.com/spiticleanandkill