fbpx
23920 73 159
Ψαράκι Καταπολέμηση

Τα ψαράκια ανήκουν στην κατηγορία εντόμων θυσάνουρα, έχουν μήκος 13-20 χιλιοστά, χρώμα ασημί και έχουν δύο μακριές κεραίες στο κεφάλι και τρεις μικρές ουρές στο πίσω μέρος.

Η καταπολέμηση τους σε σπίτια γίνεται με απεντόμωση αλλά και με φυσικό τρόπο:

Ψαράκια έντομα – Βιολογία και συνήθειες

Υπάρχουν δύο κύρια είδη : το Silverfish (ασημόψαρο) και το Firebrat (θερμόβια). Η κίνηση και η μορφή του μοιάζει με του ψαριού.

Είναι νυκτόβιο, δεν πετάει και τρέφεται κυρίως με ζάχαρη και άμυλο (κόλλα, βιβλιοδεσίες, χαρτί, τρίχες, χαλιά, ταπετσαρίες, ακόμα και τις αποδερματώσεις του). Ζει και αναπτύσσεται σε μέρη με υψηλή θερμοκρασία και υγρασία.

Διαβάστε περισσότερα για την Απεντόμωση σπιτιού.


Στα σπίτια κρύβονται και περπατάνε στο πάτωμα, κάτω από κρεβάτια, χαλιά , έπιπλα , ντουλάπες, προτιμούν λεβητοστάσια, σοφίτες, μπάνια και υπόγεια.

Δεν τσιμπάνε, δεν είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο, όμως μεταφέρουν μικρόβια. Σπανίως μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Δεν δημιουργούν σοβαρά προβλήματα όμως σε ένα σπίτι μπορούν να καταστρέψουν βιβλιοδεσίες και ταπετσαρίες τρώγοντας την κόλα από το χαρτί. Σπανίως μπορούν να προσβάλλουν υφάσματα με φυσικές ίνες.

 • Οι δίαιτες αυτών των εντόμων έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, ζάχαρη ή άμυλο, συμπεριλαμβανομένων δημητριακών, αλεύρου σιταριού, αμύλου σε βιβλιοδετικές βιβλιοδεσίες και χαρτιού στο οποίο υπάρχει κόλλα ή πάστα.
 • Θεωρούνται επιβλαβή παράσιτα επειδή τρέφονται με ταπετσαρίες, φυσικά υφάσματα, βιβλία και χαρτιά. Το ψαράκι τροφοδοτεί επίσης μούχλα και μύκητες που αναπτύσσονται σε διάφορες άλλες επιφάνειες.
 • Το ψαράκι κινείται γρήγορα και μπορεί να ταξιδέψει σε ολόκληρα κτίρια. Μόλις βρουν μια καλή πηγή φαγητού, μένουν κοντά σε αυτό.
 • Περνάει από έναν κύκλο ζωής τριών σταδίων : αυγά-νύμφες-ενήλικα. Γεννούν αυγά ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του έτους. Τα αυγά χρειάζονται 19-43 ημέρες για να εκκολαφθούν. Ο κύκλος ζωής από το αυγό σε ενήλικα είναι τρεις με τέσσερις μήνες.
 • Το ψαράκι είναι νυχτόβιο, αλλά δραστηριοποιείται όλη την ημέρα σε σκοτεινές περιοχές που κατοικούν. Μπορούν να είναι ένα πρόβλημα όλο το χρόνο.
 • Τα βλέπουμε συχνά σε νεροχύτες και μπανιέρες επειδή αναζητούν υγρασία.
 • Τα ψαράκια ενδέχεται να προσβάλουν ύφασμα αν υπάρχει πάνω σε αυτά ορισμένα σωματίδια τροφίμων (ψίχουλα και άλλοι αμυλούχοι υδατάνθρακες) ή περιοχές λερωμένων ουσιών (ιδρώτας). Δεν θα τρώνε το ύφασμα για ουσία όπως οι σκόροι των ρούχων, αλλά θα βλάψουν την ίνα του υφάσματος προσπαθώντας να φτάσει στις ουσίες για να τραφεί.

Επικοινωνήστε με την εταιρεία μας για να σας απαλλάξουμε από τα ψαράκια με απεντόμωση!

Καταπολέμηση ψαράκια σε σπίτια

Η καταπολέμηση των ασημόψαρων γίνεται με ψεκασμούς με εντομοκτόνα φάρμακα. Σε περιπτώσεις που έχουν προσβάλλει βιβλιοδεσίες μπορούν να γίνουν και άλλοι μέθοδοι απεντόμωσης όπως θερμική απεντόμωση ή με αέριο εντομοκτόνο. Δεν υπάρχουν κάποιες ειδικές παγίδες που τα πιάνουν αν και πολλές φορές πιάνονται σε κατσαριδοπαγίδες.

Για την καταπολέμηση ψαράκια ή ασημόψαρων σε σπίτια εφαρμόζονται ψεκασμοί με ισχυρά εντομοκτόνα κατά προτίμηση εντομοκτόνα με μικροκάψουλα (μακράς διάρκειας). Εστιάζουμε στον ψεκασμό του πατώματος, γωνιών, τοίχων, χαραμάδων, κάτω από έπιπλα, από κρεββάτια, από ντουλάπες, από καναπέδες και χαλιά, μέσα σε πατάρια.

Για τσιμπήματα εντόμων πατήστε εδώ

Αν υπάρχουν χαρτοκιβώτια μπορούν να κρύβονται σε αυτά. Τα εξετάζουμε προσεκτικά και απομακρύνουμε τα μολυσμένα. Απαραίτητη προυπόθεση για την καταπολέμηση τους σε σπίτια είναι η καλή καθαριότητα από ψίχουλα, νεκρά έντομα, σκόνες και άλλες ακαθαρσίες. Επίσης η απουσία υψηλής υγρασίας. Σε πολυκατοικίες εφαρμόζουμε ψεκασμούς σε λεβητοστάσια, υπόγεια, αποθήκες, κοινόχρηστα μέρη με υγρασία όπως σωληνώσεις και αποχετεύσεις.

Καταπολέμηση ψαράκια με φυσικό τρόπο

Δεν υπάρχει κάποιο φυσικό τέχνασμα ή παγίδες για να απαλλαγείτε από τα ψαράκια με φυσικό τρόπο χωρίς την χρήση εντομοκτόνων. Ξύδι, χλωρίνη, βόρακας, κτλ δεν βοηθούν αρκετά. Η καλή καθαριότητα και η απουσία υγρασίας όπως αναφέραμε και προηγουμένως βοηθούν στην μη εξάπλωση τους.

 Για να κάνετε το σπίτι σας λιγότερο ελκυστικό για αυτά τα έντομα ακολουθήστε τα εξής :

 • Περιορίστε τις πηγές των τροφίμων τους διατηρώντας τα ξηρά προϊόντα (δημητριακά, σπόρους, ζυμαρικά κ.α) και τις τροφές για κατοικίδια σε αεροστεγή δοχεία.
 • Καθαρίστε και αφαιρέστε τα χαλιά, καθαρίστε συχνά το δάπεδο με λεπτομέρεια για την αφαίρεση σκόνης και για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση των πεσμένων τροφών.
 • Χρησιμοποιήστε αφυγραντήρες για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση της υγρασίας
 • Απομακρύνετε χαρτιά και χαρτόνια που μπορούν να αποτελέσουν τροφή για αυτά τα έντομα
 • Καθαρίστε εξωτερικά τον κήπο σας από ξερά φύλλα, ξύλα, πλάκες και πέτρες
 • Κλείστε τις ρωγμές στους τοίχους σας

Βρείτε την σελίδα μας στο FACEBOOK https://www.facebook.com/spiticleanandkill

Βιολογικός καθαρισμός Σκαθάρι φοινικών αντιμετώπιση ψύλλων απεντομώσεις Χαλκιδική απεντομώσεις θεσσαλονίκη απεντόμωση απεντόμωση για κατσαρίδες απεντόμωση για μυρμήγκια απολυμάνσεις θεσσαλονίκη απολύμανση covid βιολογικός καθαρισμός καναπέ βιολογικός καθαρισμός στρώματος εντομοπαγίδες εταιρία απεντομώσεων καθαρισμός υφασμάτων σαλονιού κατσαρίδες στην κουζίνα μυοκτονία μυοκτονία θεσσαλονίκη μυρμήγκια στο σπίτι μύγες απωθητικό ξανθές κατσαρίδες ποντίκια αντιμετώπιση ποντικοπαγίδες σαμιαμίδι εξόντωση σκουλήκια υγρασίας σκόρος αντιμετώπιση σφήκες τσιμπήματα υπηρεσίες μυοκτονίας φιδοαπωθητικά ψαράκια έντομα ψύλλοι ψύλλοι αντιμετώπιση